Amikor az egység bármelyik szintjén tudatosan változtatunk, az hatással van a másik két szintre és a változtatás-változás hatása jön létre.
HOLISTIC PULSING LÉLEKMASSZÁZS, ÉRINTÉS- ÉS RINGATÁS TERÁPIA babáknak es gyerekeknek
HOLISTIC PULSING LÉLEKMASSZÁZS, ÉRINTÉS- ÉS RINGATÁS TERÁPIA babáknak es gyerekeknek

 

HOLISTIC PULSING LÉLEKMASSZÁZS, ÉRINTÉS- ÉS RINGATÁS TERÁPIA

babáknak es gyerekeknek

A legtöbb gyereknek egyszerűen cirókahiánya van. 

                          Popper Péter, Lélekrágcsálók 

A kismamák mar a várandósság ideje alatt formálják gyermeküket, mindazzal, amit tesznek, gondolnak, éreznek és fogyasztanak.

A mai korban a babák és a gyerekek nagyon sok ingernek vannak kitéve és sok mindent feldolgozatlanul magukban tárolnak. Kellemes és kellemetlen élménycsomagokat cipelnek.

Ez az élménycsomag gyűjtés elkezdődik a várandósság szakaszaiban, a szülés előtti stresszel, a szülés-születés élményével (a császármetszés emelkedett száma, a vákumos  szülés, hangok, fények és a születés utáni elválasztás a mamától, a „nem úgy sikerült, ahogy elterveztem”érzése, stb.).

A kora csecsemőkor történései; a szoptatás, az érintés, a simogatás, az ölelés, a ringatás jelentik a közelséget, lehetővé teszik a testi kontaktust. Ezek a kontaktusok a gyerek és majd a felnőtt testi-leleki táplálékai is. A szoptatás korai kiváltása, a ringatás, az érintés, a simogatás, az ölelés fokozott elmaradása táplálékhiányként jelenik meg a gyermek szervezetében, sok esetben diszharmóniák, életmód betegségek kiváltói lesznek.

 Később, azok a "jónak gondolt" (jót akartam .., ezt olvastam .., most ez a trend..., stb) jószándékú  törekvések és a szülői-, iskolai teljesítménynyomás tovább növelik a környezet által amúgy is terhelt gyermek élménycsomagjait.

 A gyerekeknek gyakran a túlságosan korai fejlesztés és terhelés, a szabadadidő-stressz, a tv-nézés, a számítógépes játékok, okos-készülékek korai használata érzelmi nyomást okoznak és hosszútavon belső nyugtalansághoz vezetnek, előhozva belőlük a " nem vagyok elég jó vagy én vagyok a király" érzését, amivel aztán azonosulnak.

 

A gyermek élménycsomagja a szülők mindennapi megterhelésével ötvözve (magánélet, család, munkahely, idő- és anyagi gazdálkodási teendők), kialakul benne és körülötte egy olyan környezet, amelyben a gyerek kevés vagy nem megfelelő szeretet kap  és a folyamatos nyugtalanság-légkörében lebeg;- így a gyerekek nem tudnak természetes módon kibontakozni. Egy ilyen környezet nagyon jó "termőtalaja" a különböző diszharmóniáknak (harmónia hiány)

Gyakori diszharmóniák babáknál es kisgyerekeknél:

- születési trauma, komplikációk,

- sírós-, hasfájós-, nyugtalan gyerek

- félelem, bizonytalanság, szorongás

- hiperaktivitás, tanulási- és koncentráció nehézség,

- agresszió, étkezési zavarok, 

 

Bár a gyerekeknek nagyon erős öngyógyító erejük van a „nehezebb élménycsomagokat” letenni, néha ez önmagában nem elegendő ahhoz, hogy az átélt kellemetlenségeket és nehézségeket feldolgozzák.

Ezek a kellemetlen élmény-maradványok testi-lelki fejlődési problémákhoz vezethetnek.

A HOLISTIK PULSING  gyengéd érintés, gyógyító ringatás módszerének köszönhetően babák és a kisebb gyerekek részére is nagyon hatékony regenerációs eszköz és kellemes élmény.

Minden embernek szüksége van regenerálódásra, de a babáknak és a gyerekeknek abban az érzékeny fejlődési szakaszban különösen fontos, mivel a regenerációs folyamatban az öngyógyító energiák erősen aktiválódnak, segítenek feloldani az akadályokat és hatékonyan támogatják az egészséges, harmonikus fejlődést.