Amikor az egység bármelyik szintjén tudatosan változtatunk, az hatással van a másik két szintre és a változtatás-változás hatása jön létre.

HOLISTIC PULSING – a tudatosság holisztikus útja

- gyengéd érintés, gyógyító ringatás, a lélek masszázsa -

 

 Holistic Pulsing egy nagyon hatékony prevenciós és regenerációs módszer

 

A Holistic Pulsing módszer ausztrál őslakóktól származó, népi gyógyászok által ránk hagyományozott gyógyító eljárás, amelyet mesterek és tanítványok rendszerbe szedtek, és egy kipróbált, bevált, a modern ember számára „életmentő” módszerként jutott el hozzánk, Európába, és néhány éve Magyarországra is. Ez egy gyengéd, mégis intenzív test-orientált lazítási technika, az egész embert a maga egységében, teljességében látja és kezeli, melynek célja a test-lélek-szellem harmonikus működésének helyreállítása, az energetikai egyensúly elérése.

A Holistic Pulsing egy valódi holisztikus módszer, az egész lényünkre hat, mindenki számára ad valami pozitív tapasztalatot, ráadásul rendkívül élvezetes!

 

 

HOLISTIC PULSING

gyengéd érintés, gyógyító ringatás, a lélek masszázsa 

 

 

 A Holistic Pulsing érintés és ringatás terápiás kezelés egy sokszintű, önálló rendszer, mely önmagában, alkalmanként is nagyon hatásos relaxációs, stresszoldó eszköz, gyógyító folyamatok kiegészítő módszereként is eredményesen alkalmazható. 

            A lágy, ritmusos ringatás technikája teszi a Holistic Pulsingot az egyik legmélyebb, leggyorsabban ható ellazító módszerré az idegrendszerre gyakorolt megnyugtató hatása miatt. A folyamatos ringató mozgás nagyon sok szinten hat, nagyon erőteljes oldó-tisztító-helyreállító eszköz.

 

 

     A Holistic Pulsing több mint egy módszer,

az érintés és ringatás csodája.

 

     A Holistic Pulsing egy sokoldalú gyengéd érintés és gyógyító ringatás terápiás módszer, amely a testben áramló energiák blokkjainak feloldására, a szervezet  természetes védekező- és öngyógyító erejének aktivizálására összpontosít. 

 

Alkalmazási területei:

 

Minden korosztály számára stressz-  és feszültségoldó, átmeneti kimerültség, krónikus fáradság, alvászavar kezelésének hatékony eszköze. 

Átmenetileg csökkentheti a mozgáshiányos, mozgásszegény életmód következményeit is.

Jótékony hatással van a sebgyógyulásra, a műtétek utáni regenerálódásra.  

Fizikai és lelki traumák feldolgozásának és gyógyításának hatékony kiegészítő eszköze.

Babáknak /és kismamáknak születés regenerációs folyamatok gyengéd támogatója.

Kismamáknak nehéz, traumatikus szülési folyamat feldolgozására,       gyermekágyi fáradság kiegészítő kezeléseként.

Kisebb és nagyobb gyermekeknek szorongás, feszültség oldására, tanulási nehézségek, magatartászavarok kiegészítő kezeléseként.

Sportolóknak, nehéz fizikai munkát végző személyeknek regenerációs, lazító kezelésre, csökkentheti a mozgásszervi fájdalmakat, javíthatja a teljesítményt.

 

Idősebb korban is jótékony hatással van  az idegrendszerre, a keringési rendszerre, és a mozgásszervi rendszerre.

 

 

        A kezelés és terápia célja az energetikai egyensúly helyreállítása; a teljes egységet, a testet, lelket és a szellemet együtt stimulálja,   hatékonyan támogatja az érzelmi, mentális és fizikai egyensúly megtapasztalását, helyreállítását és megtartását.

Közvetlenül a testben található blokkokat oldja, segíti és támogatja az önmegismerés és önfejlődés útját

 

Hatására beindul az élet pozitív körforgása, a tiszta energia felszabadulásával emelkedik tudatosságunk szintje 

-  megtaláljuk a pozitív kapcsolódási pontokat önmagunkban, önmagunkkal, szűkebb és tágabb környezetünkkel.

 

"Kellemes ingerekkel intenzívebb élettani hatásokat lehet elérni, az idegrendszer sokkal szívesebben válaszol a kellemes érzésekre, mint a fájdalomra. Minden szeretetteljes érintésnél, lágy ringatásnál több millió idegsejt elektromos impulzusokat bocsát ki az idegpályákon keresztül, a testünkben elindítva egy külső-belső energetikai körforgást, ami azonnali regenerációs folyamatokat indít el. 

Ha az idegrendszer egyszer valami kellemeset tapasztal, azt újra és újra keresni fogja, így beindít egy önismereti, öngyógyító, kapcsolatteremtő folyamatot.  Gyengéd ingerekkel, mint amilyen a gyengéd érintés, a lágy simogatás, a ritmusos ringatás, oxitocin termelődik a szervezetünkben. Agyunkban a hipothalamusz területen termelődik az oxitocin, mint boldogsághormon, az agyalapi mirigy hátsó lebenyébe raktározódik, inger hatására innen szabadul fel és kerül az agyalapi mirigy érhálózatába, innen pedig azokhoz a szervekhez, melyeknek működését befolyásolja. Boldogságérzet kialakulásához nyugtató hatásával és a stressz csökkentésével járul hozzá."(Journal of Cognitive Neuroscience) 


 A kezelés menete:

Rövid megbeszéléssel és állapotfelméréssel kezdődik az első alkalom.

A kezelt személy kényelmes, pamut öltözékben, zokni viselése nélkül, háton, hason vagy oldalán fekvő helyzetben helyezkedik el a kezelőágyon, úgy, ahogy számára kényelmes, ezt követi a kezek- és a lábak előkészítő ápolása, beavatása.  

A kezelés nyugodt, biztonságos környezetben, csendes szobában, nyugodt környezetben, masszázságyon történik. 
A kezelés során a középső energiamezőtől (napfonat csakra) kiindulva a testet körbejárva ringó, rezgő mozgásba hozzuk, amely a testben található folyadékok révén hullámszerűen behatol az izmokba, ízületekbe, egészen a sejtek szintjéig kifejti hatását.

Az érintés és ringatás által az emberi test sajátos egyéni ősritmusra hangolható. Ezzel magyarázható a terápia elnevezése is: a Holistic Pulsing, mint a teljesség lüktetése, eredeti pulzálásként is fordítható. Sokak szerint ez az érzés leginkább az anyai ölelő karokban tapasztalható biztonságérzethez hasonlítható. 

A középső energiamezőhöz visszatérve fejeződik be a kezelés, ami pihenéssel, megérkezéssel zárul. 

A kezelés végén megbeszéljük, tudatosítjuk a kezelés során átélt és megélt élményeket. 

     Kezelést támogató és kísérő eszközök tovább fokozzák a kellemes, ellazult, gyógyító hatást, mivel az érzékszervekre koncentrálnak: 

zene, illatok, illóolajak, ásványok, gyógyitalok, dekorációs eszközök.

 

Egy Holistic Pulsing kezelés az előkészítő és befejező tevékenységekkel együtt: 

csecsemőknek, kisbabáknak 30 perc, mama-baba 30-40 perc

gyerekeknek, idősek 45 perc, felnőtteknek 60-90  perc.További információk: 

Facebook: Mozdulatébresztő Holistic Pulsing